Download de Algemene Voorwaarden
Algemene voorwaarden
Artikel 1 – Algemeen
- Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle huidige en toekomstige aanbiedingen van Hondencentrum Fikkie, KvK: 92400477 (hierna: de "Gebruiker") en op alle door de Gebruiker gesloten overeenkomsten of verrichte handelingen.
- De vernietiging of de nietigheid van enige bepaling van deze voorwaarden laat de geldigheid van de overige bepalingen van deze voorwaarden onverlet. In plaats van het vernietigde deel geldt alsdan overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:42 BW als overeengekomen, hetgeen partijen overeengekomen zouden zijn indien zij de nietigheid of vernietigbaarheid gekend zouden hebben.
- Eventuele afwijkingen van deze voorwaarden, door de Gebruiker te eniger tijd toegepast of getolereerd, al dan niet ten voordele van de Klant, geven deze laatste nimmer het recht zich later daarop te beroepen, of de toepassing van een dergelijke afwijking als voor hem vaststaand voor zich op te eisen.
- Tussentijdse eenzijdige wijzigingen in deze voorwaarden door de Gebruiker zijn te allen tijde toegestaan. De Klant heeft het recht bij tussentijdse wijzigingen in deze voorwaarden de overeenkomst op te zeggen.
- De werking van de artikelen 7:407 lid 2 en 7:408 lid 1 BW is uitgesloten.
- Indien de Klant kwalificeert als consument zoals bedoeld in artikel 6:230g BW geldt het navolgende. Indien een deel van deze voorwaarden als strijdig met consumentenwetgeving nietig, vernietigbaar, onverbindend en/of anderszins als onredelijk zal worden beschouwd, zal het overige deel van deze voorwaarden onverminderd van kracht blijven. Indien een bepaling van deze voorwaarden onverbindend en/of niet afdwingbaar blijkt te zijn, omdat deze verder reikt dan wat wettelijk is toegestaan of als redelijk wordt beschouwd, terwijl die bepaling geldig of afdwingbaar zou zijn indien de bewoording daarvan zou worden aangepast, de duur daarvan ingekort en/of de reikwijdte daarvan beperkt, zal de betreffende bepaling gelden met inachtneming van die aangepaste bewoording, duur en/of reikwijdte voor zover noodzakelijk om die bepaling geldig te doen zijn.
Artikel 2 – Totstandkoming van de overeenkomst
- Alle aanbiedingen van de Gebruiker – daaronder begrepen prijsopgaven en prijslijsten – zijn vrijblijvend en kunnen vormvrij worden herroepen, zelfs na aanvaarding daarvan door de Klant.
- De overeenkomst, alsmede de wijzigingen en aanvullingen daarop, zijn voor de Gebruiker slechts bindend indien deze schriftelijk door de Gebruiker zijn bevestigd. Een aanvaarding van een offerte welke afwijkt van de inhoud van de offerte, geldt als een verwerping van de oorspronkelijke aanbieding en als een nieuwe aanbieding die de Gebruiker niet bindt. Dit geldt ook, indien de aanvaarding slechts op ondergeschikte punten van de offerte afwijkt.
- Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, kunnen Overeenkomsten door de Klant niet worden geannuleerd of beëindigd, zonder schriftelijke toestemming van de Gebruiker, tenzij partijen schriftelijk overeenstemming bereiken omtrent de schadeloosstelling die de Klant aan de Gebruiker verschuldigd is bij een door de Gebruiker geaccepteerde beëindiging van de overeenkomst.
- Kennelijke vergissingen in de aanbiedingen van de Gebruiker ontheffen de Gebruiker van haar nakomingverplichting, alsmede van de verplichting daaruit eventueel voortvloeiende schade te vergoeden, ook na totstandkoming van de overeenkomst.
- Indien in een offerte meerdere zaken worden aangeboden en per product/dienst een prijs wordt genoemd, dan geldt de offerte slechts als geheel en heeft de Klant niet het recht om slechts een deel van de aangeboden zaken te accepteren tegen de daarvoor genoemde prijs.
- Indien de overeenkomst niet schriftelijk wordt vastgelegd en de Gebruiker niettemin met instemming van de Klant een aanvang tot uitvoering van de overeenkomst maakt, zal de inhoud van de offerte als overeenkomst gelden.
- De overeenkomst is eerst dan geldig, indien deze van de zijde van de Gebruiker, door een vertegenwoordigingsbevoegd functionaris is bevestigd c.q. ondertekend.
- De Gebruiker is tot aan het tijdstip dat levering van de producten of diensten heeft plaatsgevonden gerechtigd om de overeenkomst op te zeggen, indien zij daartoegegronde redenen aanwezig acht, zonder dat enige vorm van schadevergoeding is verschuldigd. Opzegging geschiedt door een schriftelijke mededeling.
- Eventuele toezeggingen van vertegenwoordigers van de Gebruiker binden de Gebruiker niet, tenzij en zodra zij schriftelijk door de Gebruiker zijn bevestigd.
- Overeenkomsten worden aangegaan onder de opschortende voorwaarde dat uit de door de Gebruiker in te winnen informatie blijkt van voldoende kredietwaardigheid van de Klant.
Artikel 3 – Hondencentrum
- De Klant aanvaardt dat het bij Gebruiker laten verblijven, spelen en/of logeren van haar/zijn hond GEHEEL OP EIGEN RISICO is. De Klant aanvaardt dat het kan voorkomen dat haar/zijn hond zich krast aan bijvoorbeeld takjes van een struik, zich verstapt tijdens het spelen (met een andere hond), zich bezeert door toedoen van een andere hond of dat er onverhoopt iets anders gebeurt, aangezien Gebruiker een natuurlijke speelweide heeft met veel honden bij elkaar. Gebruiker is in geen enkel geval aansprakelijk voor eventuele dierenarts- en/of andere kosten die hier al dan niet (in)direct het gevolg van zijn (inclusief overlijden).
- De Klant vrijwaart Gebruiker voor alle kosten en schade die verband houden met claims van derden, waaronder doch niet uitsluitend van personen die hun hond ook (hebben) laten verblijven, spelen en/of logeren bij Gebruiker, als gevolg van bijvoorbeeld het gedrag of handelingen van de hond van de Klant (zoals in het geval de hond van de Klant een andere hond verwondt).
- De Klant garandeert dat de honden die zij bij Gebruiker laat komen spelen of logeren:
· Vlovrij zijn;
· ingeënt (of getiterd) zijn conform de geldende wet- en regelgeving, inclusief jaarlijkse enting tegen de ziekte van Weil (leptospirose) en de entingen tegen parvo, hondenziekte en leverziekte (na het eerste jaar vaak om de 3 jaar gegeven) (de enting tegen kennelhoest is niet verplicht),
bij gebreke waarvan Gebruiker het recht heeft om de hond (de toegang) te weigeren.
- Gebruiker kan helaas geen honden accepteren/aannemen die:
· Niet gecastreerd zijn (reutjes vanaf 6 maanden) (chemische castratie volstaat niet) (de Klant dient te wachten totdat haar/zijn hond ten minste 6 maanden oud is en gecastreerd is);
· loops zijn;
· veel blaffen, piepen of slopen overdag of 's nachts;
· niet binnen redelijke termijn kunnen wennen en/of verlatingsangst hebben;
· dominant of agressief gedrag vertonen;
· teveel begeleiding nodig hebben in het spel met andere honden en/of te druk/lomp zijn.
- Gebruiker accepteert niet de volgende rassen:
· Duitse, Belgische, Zwitserse, Mechelse en Hollandse herders;
· Rottweilers;
· Staffors/Pitbulls;
· Rhodesian ridgebacks;
· Bullterriers;
· Cane Corso's;
· Argentijnse doggen;
· Chow Chow's;
· Duitse staande honden;
· Soortgelijke rassen en kruisingen.
- Het bepaalde in lid 3 van dit artikel en overig gedrag en/of kenmerken van de hond worden door Gebruiker onder andere beoordeeld op basis van lichaamstaal en/of uitstraling van een hond, waardoor het kan zijn dat een hond wordt geweigerd die nog niet echt iets verkeerd heeft gedaan.
- Gebruiker behoudt zich te allen tijde het recht voor om een hond te weigeren, op welke grond dan ook, ook indien de hond al is geweest voor een proefdag (en die goed is verlopen) en/of de hond al een aantal keer is geweest voor de dagopvang of een logeerpartij.
- De Klant is verplicht om altijd het paspoort en bewijs van inenting van haar/zijn hond mee te nemen en op verzoek van Gebruiker af te geven als zij/hij de hond komt brengen voor een logeerpartij.
- De Klant is verplicht om de naam en contactgegevens van een contactpersoon en de eigen dierenarts door te geven, onder andere voor spoedoverleg of voor bijzondere omstandigheden.
- De Klant is verplicht om de hond ten minste eenmaal te brengen voor een proefdag. De kosten die Gebruiker in rekening brengt voor de proefdag zijn niet restitueerbaar. Gebruiker beoordeelt de hond (en het gedrag) tijdens een proefdag en heeft te allen tijde het recht om een hond te weigeren. De Klant is verplicht om de hond binnen 3 weken na de proefdag ten minste eenmalig te brengen voor de dagopvang of een logeerpartij, bij gebreke waarvan opnieuw een proefdag vereist is. Het abonnement gaat in vanaf de eerste dag dat de hond wordt gebracht voor de dagopvang en/of een logeerpartij.
- Indien een hond zonder overleg 3 maanden of langer niet is geweest, dan wordt deze uitgeschreven en dan kan deze niet meer komen spelen of logeren, behoudens een nieuwe proefdag en inschrijving.
- Een abonnement voor de dagopvang heeft een minimale duur van 6 maanden. Daarna is dat abonnement maandelijks opzegbaar (tegen het einde van de maand die volgt op de maand waarin wordt opgezegd).
- Gebruiker is bevoegd en wordt geacht door de Klant te zijn gemachtigd om de hond voor rekening en risico van de Klant:
· kalmerende middelen toe te (laten) dienen, indien dit naar het oordeel van Gebruiker noodzakelijk is, al dan niet na consultatie van een dierenarts;
· in het onverhoopte geval van overlijden een sectie te laten ondergaan door een onafhankelijk deskundige;
· naar een dierenarts te brengen voor consultatie, bijvoorbeeld in geval van (een redelijk vermoeden van) ziekte of verwondingen en/of om andere maatregelen te (doen) nemen, die Gebruiker in de gegeven situatie juist, noodzakelijk of aangewezen voorkomen.
- Als de Klant zich niet op het overeengekomen moment (datum en tijdstip) bij Gebruiker meldt met de hond, dan heeft Gebruiker het recht om de overeenkomst als ontbonden te beschouwen.
- Door het inschrijven en/of brengen van een hond aanvaardt de Klant de toepasselijkheid en inhoud van deze voorwaarden, geeft de Klant toestemming voor het aan haar/hem toesturen van de nieuwsbrief en om foto's te maken van de hond en om deze te gebruiken voor marketing doeleinden (en social media). Deze toestemming kan door de Klant steeds worden ingetrokken.
Artikel 4 – Prijzen en uitvoering
1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, gelden alle door de Gebruiker op enig moment opgegeven prijzen alleen voor de concrete aanbiedingen waarin ze zijn opgenomen en luiden ze in Euro's inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief de kosten van voeding.
2. De Gebruiker behoudt zich uitdrukkelijk het recht voor om haar prijzen te wijzigen, onder andere indien en voor zover prijsbepalende factoren daartoe aanleiding geven. Een prijswijziging zal niet eerder ingaan dan op het moment dat de Klant hiervan schriftelijk op de hoogte is gesteld.
3. Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, rust op de Gebruiker alleen een inspanningsverplichting, gebaseerd op de door de Klant verstrekte informatie en de aard van de overeenkomst. De Gebruiker geeft geen garantie af met betrekking tot de beschikbaarheid van een dienst of andere leveringen.
4. De Gebruiker is nimmer in verzuim door het enkele verstrijken van een termijn. Daartoe is steeds een schriftelijke ingebrekestelling vereist, waarbij aan de Gebruiker een redelijke termijn, dat wil zeggen ten minste 2 maanden, wordt gegeven om alsnog na te komen.
5. De Klant is verplicht om de Gebruiker op de hoogte te stellen van alle feiten en omstandigheden die van belang kunnen zijn voor een correcte uitvoering van de overeenkomst en om alle door de Gebruiker verlangde gegevens en informatie terstond te verstrekken, ook nadat de Gebruiker is overgegaan tot uitvoering van de overeenkomst.
6. De Klant staat jegens de Gebruiker in voor de juistheid en volledigheid van alle aan de Gebruiker ter beschikking gestelde gegevens en informatie. De Gebruiker is nimmer aansprakelijk voor schade die het gevolg is van enige onjuistheid en/of onvolledigheid van door of ten behoeve van de Klant aan haar ter beschikking gestelde gegevens en/of informatie.
7. De Klant is verplicht tot vergoeding aan de Gebruiker van alle (extra) kosten en meerwerk die het gevolg zijn van een door de Klant verzochte wijziging van de overeenkomst of een naar het oordeel van de Gebruiker noodzakelijke wijziging van de overeenkomst. Dit geldt ook indien de noodzaak tot het wijzigen van de overeenkomst niet aan de Klant kan worden toegerekend.
8. De in het vorige lid bedoelde kosten en meerwerk worden berekend aan de hand van dezelfde prijsbepalende factoren en berekeningswijze die gelden op het moment dat het meerwerk wordt verricht c.q. de kosten zijn gemaakt dan wel, naar keuze van de Gebruiker, die welke werden gebruikt bij de totstandkoming van de overeenkomst.
9. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, geeft het vervroegd afhalen van de hond geen recht op enige (of gedeeltelijke) teruggave van hetgeen is betaald.
10. Bij het ophalen van de hond buiten de openingstijden berekent Gebruiker een tarief van EUR 0,35 per minuut.
11. Over de periode (dag of gedeelte van een dag) dat de hond bij Gebruiker verblijft, terwijl de overeenkomst met Gebruiker is geëindigd, is de Klant daarnaast aan Gebruiker de in de overeenkomst vastgelegde prijs per dag verschuldigd.
12. Indien de Klant de hond zonder bericht niet ophaalt binnen 14 dagen nadat de overeenkomst is geëindigd, wordt de overeenkomst automatisch verlengd. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.
13. Indien en zodra de Gebruiker door verhindering van de Klant of door enige andere aan de Klant toe te rekenen oorzaak niet op de overeengekomen en/of gebruikelijke wijze uitvoering kan geven aan de overeenkomst is de Klant verplicht om de door de Gebruiker als gevolg hiervan gemaakte kosten en geleden schade te vergoeden.
14. Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, is de Gebruiker gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst of onderdelen daarvan uit te besteden aan of te laten verrichten door derden zonder dat zij de Klant hierover hoeft te informeren en/of de toestemming van de Klant behoeft.
15. Overeenkomsten worden door de Gebruiker uitsluitend uitgevoerd ten behoeve van de Klant. Derden kunnen aan de producten en/of de inhoud van de verrichte werkzaamheden, en meer in het algemeen aan de wijze waarop aan de Overeenkomsten al dan niet uitvoering is gegeven, geen rechten ontlenen.
16. Opgegeven termijnen gaan eerst in wanneer de overeenkomst effectief tot stand is gekomen, over alle details overeenstemming is bereikt en nadat de Gebruiker beschikt over alle voor de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijke gegevens en dergelijke.
Artikel 5 – Klachten en garantie
- De Gebruiker garandeert dat de door haar geleverde diensten voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan op het moment van levering redelijkerwijs gesteld kunnen.
- Indien en voor zover de Gebruiker vaststelt dat het afgeleverde niet beantwoordt aan de overeenkomst, zal – naar keuze van de Gebruiker – opnieuw of aanvullend worden geleverd of zal een (evenredige) vermindering van de koopprijs worden toegepast.
- Klachten met betrekking tot door de Gebruiker verzonden facturen of geïncasseerde bedragen dient de Klant binnen 14 dagen na dagtekening van de factuur of het incasso schriftelijk aan de Gebruiker kenbaar te maken. Na het verstrijken van die termijn kunnen bezwaren niet meer in behandeling worden genomen en heeft de Klant afstand gedaan van zijn (vermeende) rechten.
- Behoudens in het geval van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van de Gebruiker, is de Gebruiker binnen het kader van haar garantieverplichting niet gehouden tot enige andere vergoeding of tegemoetkoming, hoe ook genaamd, dan die welke zijn vermeld in deze voorwaarden.
Artikel 6 – Betaling en zekerheid
- Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, dient betaling te geschieden door middel van een machtiging of automatisch incasso. Indien het factuurbedrag op de vervaldatum niet volledig is betaald zal de Klant in verzuim zijn door het enkele verloop van de termijn, zonder dat sommatie of ingebrekestelling is vereist.
- Indien de Gebruiker geen betaling heeft ontvangen binnen de termijn zoals bedoeld in lid 1 van dit artikel, is de Klant aan de Gebruiker verplicht tot betaling van een rente gelijk aan de wettelijke handelsrente ex artikel 6:119 BW plus 2% en zijn alle vorderingen van de Gebruiker op de Klant, uit welke hoofde dan ook, onmiddellijk volledig opeisbaar. Voor de berekening van de rente over het verschuldigde bedrag wordt een gedeelte van een maand voor een volle gerekend.
- Indien de Gebruiker geen betaling heeft ontvangen binnen de termijn zoals bedoeld in lid 1 van dit artikel, is de Klant verplicht alle kosten aan de Gebruiker te vergoeden die de Gebruiker maakt ter incasso van de openstaande bedragen, met name: a) declaraties van advoca(a)t(en) ter zake hun werkzaamheden, zowel in als buiten rechte, ook voor zover zij door de rechter geliquideerde bedragen te boven gaan, kosten van deurwaarders, zaakwaarnemers en incassobureaus, alsmede al de executiekosten. De buitengerechtelijke kosten worden gefixeerd op 15% van de hoofdsom, zulks met een minimum van EUR 150,-;
b) de kosten van faillissementsaanvraag.
- De door de Klant gedane betalingen strekken steeds ter afdoening van alle verschuldigde kosten en rente en vervolgens van de opeisbare facturen die het langst openstaan, zelfs al vermeldt de Klant dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur. Alle betalingen dienen te geschieden zonder enige aftrek, korting of verrekening.
- De Gebruiker zal steeds, ook tijdens de uitvoering van een overeenkomst en ongeacht of één of meerdere opeisbare facturen niet of niet geheel mochten zijn voldaan, vooruitbetaling of een bankgarantie, althans een daarmee gelijk te stellen zekerheid, als waarborg voor de betaling van het verschuldigde mogen verlangen. De Klant is alsdan verplicht hieraan te voldoen. In dat geval is de Gebruiker tevens bevoegd de nakoming van haar verplichtingen jegens de Klant op te schorten, totdat betaling is geschied of zekerheid is gesteld. Dit geldt ook indien de Gebruiker redenen heeft om aan de bereidheid tot betaling en/of kredietwaardigheid van de Klant te twijfelen. Indien de Klant weigert om aan het door de Gebruiker verlangde te voldoen staat het de Gebruiker vrij om de overeenkomst als per direct opgezegd te beschouwen, onverminderd haar rechten op vergoeding van alle schade, kosten en gederfde winst.
- Ieder beroep van de Klant op opschorting of verrekening is uitdrukkelijk uitgesloten, tenzij de Gebruiker voorafgaand schriftelijk instemt met een specifieke opschorting of verrekening en de vordering waarmee wordt verrekend of de reden waarom wordt opgeschort door de Gebruiker onvoorwaardelijk schriftelijk is erkend.
- Met betrekking tot de door de Gebruiker verrichte prestaties en de daarvoor door de Klant verschuldigde bedragen leveren de gegevens uit de administratie van de Gebruiker volledig bewijs op, onverminderd het recht van de Klant tot het leveren van tegenbewijs.
Artikel 7 – Aansprakelijkheid
- De Gebruiker is slechts aansprakelijk voor enige tekortkoming in het geval de tekortkoming is veroorzaakt door ernstige nalatigheid van de Gebruiker, dan wel doordat de Gebruiker onjuist heeft gehandeld hetgeen haar in ernstige mate te verwijten valt. Aansprakelijkheid van de Gebruiker jegens de Klant is daarbij steeds beperkt tot de in artikel 5 bedoelde garantie.
- De Gebruiker is in geen geval aansprakelijk, indien de Klant:
- de door de Gebruiker en/of de door haar ingeschakelde derden gegeven adviezen en/of instructies niet, niet volledig en/of niet naar behoren heeft opgevolgd; en/of
- aan de Gebruiker onjuiste en/of onvolledige informatie heeft verstrekt.
- De Gebruiker is evenmin aansprakelijk voor schade indien de Klant zich tegen die schade heeft verzekerd, dan wel zich redelijkerwijs had kunnen verzekeren. De Klant vrijwaart de Gebruiker voor aanspraken van verzekeraars dienaangaande.
- De Gebruiker is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade, immateriële schade, bedrijf- of milieuschade.
- Onverminderd het bepaalde in artikel 6:89 van het BW, vervalt elke vordering van de Klant op de Gebruiker indien na verloop van 1 (één) jaar na het ontstaan van de vordering door de Klant ter zake geen gerechtelijke bodemprocedure tegen de Gebruiker effectief aanhangig is gemaakt.
- De Gebruiker is nimmer aansprakelijk voor de vergoeding van enige schade, indien de Klant ten tijde van de schadeveroorzakende gebeurtenis in gebreke is met de nakoming van enige verplichting jegens de Gebruiker
- Indien en voor zover er, ondanks het gestelde in dit artikel, enige aansprakelijkheid zou rusten op de Gebruiker, is deze aansprakelijkheid van de Gebruiker bij schade aan zaken beperkt tot de herstel- en vervangingskosten tot maximaal de hoofdsom zoals deze op de desbetreffende factuur staat vermeld, doch nooit meer dan EUR 2.500. Bij schade aan personen en in alle overige gevallen is de aansprakelijkheid van de Gebruiker te allen tijde beperkt tot de uitkering waarop de door de Gebruiker gesloten aansprakelijkheidsverzekering aanspraak geeft.
- Indien en voor zover om welke reden dan ook geen uitkering krachtens bedoelde verzekering mocht plaatsvinden, is de totale aansprakelijkheid van de Gebruiker, ongeacht de grondslag en uit welke hoofde dan ook (inclusief eventuele verplichtingen tot ongedaanmaking), beperkt tot een totaal maximum (voor alle gevallen samen, indien het er meerdere zijn) van EUR 1.000,- (zegge: duizend euro).Op straffe van verval van iedere aanspraak op schadevergoeding dient de Klant schadeclaims schriftelijk aan de Gebruiker te melden, uiterlijk binnen 3 maanden nadat de Klant de schade heeft ontdekt dan wel had kunnen ontdekken.
9. Voor zover derden die de Gebruiker voor de uitvoering van de overeenkomst heeft ingeschakeld hun aansprakelijkheid in verband daarmee beperken, houden alle overeenkomsten met de Gebruiker de bevoegdheid van de Gebruiker in om dergelijke aansprakelijkheidsbeperkingen mede namens de Klant te aanvaarden. Iedere eigen aansprakelijkheid van de Gebruiker voor onverhoopte tekortkomingen van deze ingeschakelde derden is uitgesloten. De werking van artikel 6:76 BW is uitgesloten.
- De Klant vrijwaart de Gebruiker ter zake alle kosten, schaden en interesten, welke mochten ontstaan als gevolg van vorderingen van derden, al dan niet op de Klant, ter zake van voorvallen, daden of nalatigheden bij of in het kader van de uitvoering van de overeenkomst, dan wel in verband met gebreken van de door de Gebruiker geleverde diensten. De Klant is verplicht om zich hiervoor te verzekeren.
Artikel 8 – Overmacht
- Indien de Gebruiker haar verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst, zulks inclusief de in artikel 5 bedoelde garantieverplichting, niet kan nakomen door overmacht, of door een andere buitengewone omstandigheid, zoals een pandemie, natuurramp, oorlog(sdreiging), brand, werkstaking, stagnatie in de aanvoer van producten, maatregelen opgelegd door de staat, ziekte van of tekort aan personeel, onverwachte gebreken en/of storingen, een en ander zowel indien dit gebeurt bij de Gebruiker als bij haar leveranciers, heeft de Gebruiker het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk op een nader tijdstip uit te voeren. Iedere in dit lid bedoelde situatie kwalificeert als overmacht.
- Bij een reeds direct kenbare blijvende overmacht of indien de overmacht langer dan 3 maanden heeft geduurd, heeft de Klant het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat de Gebruiker daarvoor aan de Klant enige (schade)vergoeding verschuldigd is.
- Indien de Gebruiker bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan diens verplichtingen heeft voldaan of slecht aan een deel van diens verplichtingen kan voldoen, is de Klant verplicht om de reeds geleverde c.q. het te leveren deel aan de Gebruiker te betalen als ware het een afzonderlijke op zichzelf staande overeenkomst.
- De Gebruiker heeft te allen tijde het recht om zich op overmacht te beroepen, ook indien de overmacht veroorzakende situatie intreedt nadat de Gebruiker aan haar verplichtingen had moeten voldoen of heeft voldaan
Artikel 9 – Opschorting en ontbinding
- Indien, zodra en voor zolang de Klant één of meer van zijn verplichtingen jegens de Gebruiker uit hoofde van een overeenkomst met de Gebruiker en/of deze voorwaarden niet, niet tijdig of niet deugdelijk nakomt, is de Gebruiker gerechtigd haar verplichtingen jegens de Klant geheel of gedeeltelijk op te schorten. In een dergelijk geval is de Klant verplicht om alle door de Gebruiker als gevolg daarvan te lijden schade, waaronder doch niet uitsluitend de gederfde winst, te vergoeden. Indien en zodra de Klant in verzuim is, heeft de Gebruiker het recht om de overeenkomst met de Klant geheel of ten dele te ontbinden.
- Door ontbinding worden over en weer bestaande vorderingen onmiddellijk opeisbaar. De Klant is aansprakelijk voor de door de Gebruiker alsdan gelede schade, onder meer bestaande uit gederfde winst en kosten.
- Indien en zodra de Klant in staat van faillissement wordt verklaard of een aanvraag daartoe is ingediend, surséance van betaling aanvraagt, dan wel inzake de Klant een aanvraag is ingediend met betrekking tot vergelijkbare procedures als genoemd in Bijlage A en B bij de Verordening (EG) Nr. 1346/2000 van de Europese Raad van 29 mei 2000 of door beslaglegging, onder curatele stelling of anderszins de beschikkingsbevoegdheid over zijn vermogen of delen daarvan verliest, heeft de Gebruiker het recht de overeenkomst te ontbinden zonder rechterlijke tussenkomst en zonder dat enige ingebrekestelling zal zijn vereist, tenzij de curator of de bewindvoerder de uit deze overeenkomst voortvloeiende verplichtingen als boedelschuld erkent.
- De post "gederfde winst" zal behoudens tegenbewijs van de Gebruiker vijfentwintig procent (25%) van de overeengekomen prijs bedragen.
- Indien de Gebruiker tot opschorting of ontbinding van de overeenkomst overgaat op grond van dit artikel, is zij op geen enkele wijze gehouden tot enige vergoeding aan de Klant, hoe ook genaamd.
Artikel 10 – Geschillen
- Op alle door de Gebruiker verrichte handelingen, waaronder de door haar gesloten overeenkomsten, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
- Alle geschillen die voortvloeien uit tussen partijen gesloten overeenkomsten, zullen bij uitsluiting worden beslecht door de bevoegde Nederlandse rechter in het arrondissement Oost-Brabant.
- De meest actuele versie van deze voorwaarden is beschikbaar via de website van Gebruiker en wordt op eerste verzoek gratis toegezonden.